26 Kasım 2009 Perşembe

Ezel dizisi 8.bölüm özet












Eyşan, Ezel’den Bahar’la ilgili hesap sorar. Ezel durumu açıklar. Eyşan konuşmaları esnasında farkında olmadan kendisi eleştirir.
Ramiz, Ezel’e kızgındır. Ezel’in Eyşan’ı affetmek istediğini söyler. Ezel bunu reddeder ve Ramiz’e çok kızar.

Cengiz sabah Nil’in evinden çıkar.
Cengiz eve gelir. Eyşan’la konuşmak istediğini söyler. Can onları yalnız bırakmaz ve şakalaşır. Cengiz birden öfkelenir ve Can’ı ittirir. Can düşer ve ağlamaya başlar. Eyşan çok öfkelenir, Cengiz’e bağırır. Hizmetçi Bahar’ın evden ayrıldığını söyler.

Ali, Bahar’ı istediği yere getirir ama tedirgindir.
Ezel babasının atölyesine gelir. Konuşmaya başlarlar. Mümtaz Bey, Ezel’e Ömer’i anlatır.
Cengiz, Ezel’i arar ve onunla görüşmek istediğini söyler. Ezel onun yanına gider. Yüksek bir binanın çatısında buluşurlar. Cengiz kendisini eleştirmeye başlar. Çatının ucunda durur. Yapmak istediği şeye cesaret bulamaz. O esnada Mert, Cengiz’i arar.
Ali yetimhaneden tüm çocukların dosyalarını almıştır ve onları incelemeye başlar. Tevfik tedirgindir.

Cengiz ve Ezel, Mert’in yanına giderler. Mert, Ömer’in suçlandığı soygunla ilgili haber yapmaktadır. Cengiz, Mert’i bu araştırmayla ilgili uyarır ve bundan vazgeçmesini ister. Ömer’le ilgili pek çok yalan söyler. Mert duyduklarına inanmak istemez.

Cengiz, Ali’yi arar ve yanına gelmesini söyler. Ali, Tevfik’le birlikte yola çıkar.
Bahar, Eyşan’ı arar ve yalnız kalmak istediğini söyler. Hastadır.

Ali, Cengiz’in söylediği yere gelir. Mert’le yalnız konuşur. Ezel’in de orada olduğunu görünce rahatsız olur. Ezel, Bahar’la ilgili söylediklerinde Ali’yi çok öfkelendirir. Ali, Ezel’in üstüne yürür. Tevfik bu durumu fırsat bilerek dosyaların arasından, öldürülen güvenlik görevlisinin oğlu Eren’e ait dosyayı alır.
Mert, Ali’yle birlikte yetimhaneye gider.
Bahar ilacını içmez ve tüm ilaçlarını lavaboya döker.

Şebnem, Nil’le buluşur ve Cengiz’le ilgili konuşurlar.

Mert, Eren’e sorular sorar. Eren sorulara cevap vermez, çok öfkelenir ve bağırmaya başlar. Söylediği her şey Ali’yi sarsar. Yetimhaneden çıkarlar. Ali, Mert’i bu haberden vazgeçirtmeye çalışır. Mert abisinin suçsuz olduğunu savunur. Onları Kamil izlemektedir.
Cengiz, Ezel’i bir pavyona getirir.

1997 İstanbul
Ömer bir pavyona Cengiz’in yanına gelir. Cengiz eğlenmektedir. Ancak yanında hiç para yoktur. Ömer’in de parası yoktur. Cengiz’in bir planıyla oradan kaçarlar. Pavyonun adamları onları kovalamaya başlar.

2009 İstanbul
Cengiz, Ezel’i yıllar önce geldikleri pavyona götürür. Eyşan’la ilgili konuşmaya başlarlar. Cengiz Eyşan’ın bir başkasını sevdiğini itiraf eder. Ezel duyduklarından mutlu olur.
Ali, Tevfik’e Ezel’le ilgili tahminlerini anlatır. Tevfik tedirgin olur. Ali, Ezel’le Cengiz’in yanına gitmektedir. Tevfik telefonu açar ve Ali’nin tüm konuşmalarını Ramiz’e dinletir.

1997 İstanbul
Ali telaşla tamirhaneye gelir. Ömer ve Cengiz orada saklanmaktadır. Ali çok öfkelidir. Pavyonun adamları onların peşindedir ve tamirhanenin kapısını yumruklamaya başlarlar. Adamlar kapıyı açar. Ali, Ömer ve Cengiz ellerinde aletlerle onlara saldırırlar.

2009 İstanbul
Pavyona birtakım adamlar gelir. Masaları yavaş yavaş boşaltırlar. Adamların başı, Cengiz’in yanına oturur ve Ezel’e gitmesini söyler. Adamlar Cengiz’i dışarı çıkarırlar ve onu dövmeye başlarlar. Cengiz çok zor durumdadır. Kendisine çekilen bıçağı görünce Ömer’den yardım ister. Ezel onun yardımına koşar. Ardından Ali de gelir. Hep birlikte adamlarla kavga ederler.
Ezel, Ali’nin şüphelerini söylediği cümlelerle yok eder.

Kavga ettikleri adamların başı Ramiz’in yanına gelir söylediklerini yaptıklarını söyler.
Eyşan, Cengiz ve Ezel’in yaralarıyla ilgilenir. Ezel, Bahar’ı sorar. İyi olmadığını öğrenince onu arar, olduğu yerin adresini alır.
Ezel giderken Cengiz’in ısrarıyla Ali ona sarılır. Ezel’in o esnada söylediği bir şey Ali’yi altüst eder.

1997 İstanbul
Ali, Ömer ve Cengiz kavgadan sonra sohbet edip, gülerler. Ömer bir ara yanlarından gittiğinde Ali, Ömer’e yapacakları için kendisini suçlu hissetmeye başlar. Cengiz onu susturur. Ömer yanlarına geldiğinde Cengiz onlara bir hikaye anlatır. Ömer hikayeyi anlamaz. Ali ise Cengiz’in ne demek istediğini çok iyi anlar.

2009 İstanbul
Ali yıllar önce Ömer’den duyduğu lafı Ezel’den duyunca sarsılır.
Ezel eve gelir. Ramiz’le konuşmaya başlarlar. Ezel, Ramiz’in yaptıklarının Ömer’i hatırlattığını söyler.

Ali tamirhaneye gelir. Tedirgindir. Ömer’le konuşmaya başlar.

0 yorum:

Yorum Gönder